Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Με βαθύτατη οδύνη η Αιμοδοτική Οικογένεια της χώρας μας αποχαιρέτηση τον ΓΙΩΡΓΟ ΣΙΜΙΓΙΑΤΟ



ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΜΙΓΙΑΤΟΣ

Στις 11 Ιουνίου 2014 έφυγε για πάντα από κοντά μας ο άνθρωπος που είχε συνδέσει το ονομά του όσο λίγοι με το Εθελοντικό Αιμοδοτικό κίνημα της πατρίδας μας , την οργάνωση και την άνδρωσή του , ο Γιώργος Σιμιγιάτος . Τον συνώδευσαν στην τελευταία του κατοικία φίλοι όλων των ηλικιών  , από όλη την Ελλάδα , οι Διοικητικές ,Θρησκευτικές κ.α. αρχές της Πελοποννήσου αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας του , ενώ εντονότατη υπήρξε και η παρουσία των Εθελοντών Αιμοδοτών μεμονωμένα η με οργανωμένους φορείς με επικεφαλής Μέλη του Διοικητικό Συμβούλιου της ΠΟΣΕΑ και τον Πρόεδρό της ο οποίος εξεφώνησε και μακροσκελή επικήδειο με το έργο και τις δραστηριότητες του εκλιπόντος φίλου .

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών εξέδωσε άμεσα ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ με το ακόλουθο περιεχόμενο :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην Οικογένεια και στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης» για τον ξαφνικό και απρόσμενο θάνατο του Γεωργίου Σιμιγιάτου.
Ο αείμνηστος Γεώργιος Σιμιγιάτος υπήρξε εμπνευστής της ιδέας της Αμφικτιονίας των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και ιδρυτής του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαίας «Ο Αιμοδότης» και πραγματοποίησε την πρώτη Αμφικτιονία στην Πάτρα το 1986. Στη συνέχεια ήταν ένας από τους συνιδρυτές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α).
Υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για την εγγραφή της Ομοσπονδίας μας στην Παγκόσμια Οργάνωση Οργανισμών Εθελοντών Αιμοδοτών (FIODS) όπου είναι μέλος έως και σήμερα.
Ένθερμος υποστηρικτής της διάδοσης της Πανανθρώπινης Ιδέας, της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α και στο διάστημα αυτό όργωσε στην κυριολεξία όλη την χώρα δημιουργώντας και εμπνέοντας ανθρώπους στον Εθελοντισμό και στην δημιουργία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Για την δραστηριότητά του αυτή τιμήθηκε από το Υπουργείο Υγείας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους Φορείς. Η αγάπη του και το ενδιαφέρον του για τους Θαλασσαιμικούς και άλλους Πάσχοντες ήταν η καθημερινή ενασχόλησή του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας θα εκπροσωπήσει στην νεκρώσιμο ακολουθία ο Πρόεδρος και Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 12/6/2014 και ώρα 18:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών (οδός τέρμα Αγίου Νικολάου). 

 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του Αχαϊκής γης που τον σκεπάζει ...