Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Η 26η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ - 4,5 ΚΑΙ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ένα μικρό οδοιπορικό
 από το Καναλάκι Πρεβέζης στην Καλαμάτα , από 18.08.2013 έως 04.10.2013 .
 
( Τα βίντεο "ανοίγουν" με "κλικ" πάνω στις αντίστοιχες εικόνες )
 
 
 
 
Εκεί που τελείωσε η 25η Αμφικτιονία , ξεκίνησε η 11η Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών στις 18.08.2013
 

 
Οι τελετές στο Καναλάκι σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και μας θύμησαν τις ωραίες στιγμές που είχαμε περάσει όλοι εκεί πριν ένα περίπου χρόνο.
 
 
 
 
Η Φλόγα της Αγάπης , όπως κάθε χρόνο , περνάει πρώτα από το Ξυλόκαστρο όπου το 2002 είχε συλληφθεί η ιδέα του θεσμού των Λαμπαδηδροδρομιών.
 
 
 
 
Έτσι , στις 19.08.2013 , το Ξυλόκαστρο υποδέχεται με μία λαμπρή τελετή τη Φλόγα και τη διοχετεύει στους δρομείς που θα την μεταφέρουν στην υπόλοιπη Ελλάδα .
 
 
 
 
Περνάει πολύς καιρός από τότε που φύγαμε από το Ξυλόκαστρο , οργώσαμε κάμπους , βουνά και νησιά με κάθε δυνατό μεταφορικό μέσο πέραν των κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης Λαμπαδηδρόμων μας , και στις 04.10.2013 υποδεχόμαστε τη Φλόγα στο Ξενοδοχείο ΤΑΫΓΕΤΟΣ , στη Μικρή Μαντίνεια  , λίγο έξω από την Καλαμάτα .  
 
 
 
 
Από την Μικρή Μαντίνεια μεταφέρεται η Φλόγα σε κοντινή παραλία όπου παραλαμβάνεται από ταχύπλοο του Λιμενικού για να παραδοθεί  στην απέναντι ακτή της Καλαμάτας .Το slideshow καλύπτει ότι έγινε στη συνέχεια - πλην της τελετής έναρξης - υπό καταρρακτώδη από κάποια στιγμή και μετά βροχή . 
 
 
 
 
Στο slideshow αυτό ( για τις φωτογραφίες του οποίου ευχαριστούμε τον Φώντα Δρόσο ) βλέπετε εικόνες από τη μετάβαση στο Αμφιθέατρο , από την τελετή μέσα στο Αμφιθέατρο , και από το επίσημο δείπνο που ακολούθησε .
 
 
 
Τελειώνουμε με ένα βίντεο από ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Τελετή Έναρξης της 26ης Αμφικτιονίας .
 
 
 Η Τελετή Έναρξης , που διήρκεσε 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου , καθώς και όλο το υπόλοιπο υλικό της ανάρτησης αυτής είναι ελεύθερα γιά κατέβασμα .