Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

" ΕΛΛΑΔΑ - ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΣΕ ΑΙΜΑ " - Θα είμαστε όλοι εκεί...

...Φέτος ο κεντρικός στόχος του Συνεδρίου μας ακούει στο όνομα «Ελλάδα – Αυτάρκης σε αίμα». Σας περιμένουμε όλους...
 
ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
 
Αξιότιμε Πρόεδρε, αγαπητά μέλη του Δ.Σ.,
  
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), σας προσκαλεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας, το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 και ώρα 17.30μμ στην Θεσσαλονίκη, σε χώρο εντός της Διεθνούς Εκθέσεως (η ακριβής ονομασία της συνεδριακής αίθουσας θα σας ανακοινωθεί στο πρόγραμμα του Συνεδρίου).
Επειδή παρατηρούμε, ότι την πρώτη εβδομάδα δεν έχουμε την απαιτούμενη συμμετοχή, βάσει του Άρθρου 9/παρ. 1, υποπαράγραφος β, προτείνουμε ως οριστική ημερομηνία την 28η Μαΐου 2011, ημέρα Σάββατο, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, με την εξής θεματολογία, όπως ορίζει το Άρθρο 10/παρ. 3:
α) Διοικητικός Απολογισμός του Δ.Σ.
β) Οικονομικός Απολογισμός του Δ.Σ. της περιόδου από 01/05/2010 έως 30/04/2011 και έγκριση του Προϋπολογισμού της περιόδου, από 01/05/2011 έως 30/04/2012.
γ) Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.
δ) Προτάσεις του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α. για έγκριση από τη Γενική Συνέλευση
         Άρθρο 22/παρ 1,2,3,4,.
1) Ενημέρωση από τον ειδικό Σύμβουλο της ΠΟΣΕΑ, σε θέματα Διαχείρισης Ποιότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κο Μπούκλη Λάμπρο
2) Ενημέρωση για θέματα που αφορούν στην Διαχείριση της Ποιότητας των Συλλόγων με iso 9001:2008 από επιθεωρητή του Φορέα Πιστοποίησης DQSHellas.
3) Η Φορολογική – Λογιστική παρακολούθηση των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών με βάση την ισχύουσα Φορολογική Νομοθεσία(Η παρουσίαση αυτή εντάσσεται στη προσπάθεια της Ομοσπονδίας μας, που αφορά τη σύννομη και απόλυτα διαφανή λειτουργία όλων των Συλλόγων – μελών μας, βάση των εκάστοτε Φορολογικών Νομοθετικών διατάξεων που θεσπίζονται) από τον Λογιστή – Φοροτεχνικό της ΠΟΣΕΑ κο Σακελλαρόπουλο Αναστάσιο
4) Αύξηση του τέλους εγγραφής στην ΠΟΣΕΑ και της υποχρεωτικής ετήσιας συνδρομής των μελών
5) Αξιολόγηση – χρησιμότητα των εκδηλώσεων της ΠΟΣΕΑ(σε περίοδο κρίσης)
6) Απόφαση σχετικά με έκδοση διμηνιαίας εφημερίδας ΠΟΣΕΑ «Εθελοντής Αιμοδότης»
7) Κανόνες λειτουργίας και οργάνωσης της Λαμπαδηδρομίας - Επικαιροποίηση
8) Κανόνες λειτουργίας και οργάνωσης της Αμφικτιονίας - Επικαιροποίηση
9) Κανόνες λειτουργίας και οργάνωσης του Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Εθελοντών 
Αιμοδοτών - Επικαιροποίηση
10)Κανόνες λειτουργίας και οργάνωσης του Πανελληνίου Συνεδρίου της Π.Ο.Σ.Ε.Α – Επικαιροποίηση
11)Ανακήρυξη του έτους 2012 σε «Έτος Εθελοντικής Αιμοδοσίας για την χώρα μας», με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Βόρειας Ελλάδας και των νησιών του Αιγαίου στην μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν (πρόταση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα Λάρισας στην 24η Αμφικτιονία στα Σέρβια Κοζάνης).
12) Έγκριση της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής με λήξη θητείας στις 
25/05/2013.
13 Έγκριση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Δεοντολογίας και Αρχών με λήξη θητείας στις 25/05/2013 
14) Έγκριση της Επιτροπής για τη Δωρεά Ιστών & Οργάνων Σώματος με λήξη θητείας στις 25/05/2013.
15) Έγκριση Εκτελεστικής Επιτροπής με λήξη θητείας στις 25/05/2013
16) Έγκριση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής ΔΣ της ΠΟΣΕΑ με λήξη θητείας στις 25/05/2013
17) Έγκριση της Επιτροπής Παιδείας με λήξη θητείας στις 25/05/2013
18) Έγκριση της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με λήξη θητείας στις 25/05/2013
19)Έγκριση της Επιτροπής Σχεδιασμού & Προβολής για την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Ιστών & Οργάνων Σώματος με λήξη θητείας στις 25/05/2013
20) Έγκριση της ΔΕ της Πανελλήνιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών – ΠΕΝΕΑ με λήξη θητείας στις 20/04/2014 και του εθνικού αντιπρόσωπου για την Παγκόσμια Οργάνωση Νέων (IYC) όπως ορίζει το άρθρο 9 του Εσωτερικού Κανονισμού της ΠΕΝΕΑ
21) Πρόταση του ΔΣ για διαγραφή Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που δεν τηρούν τις Καταστατικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην Ομοσπονδία
22) Προτάσεις μελών του Δ.Σ.
23) Ενημέρωση για ανάληψη του Παγκόσμιου Συνεδρίου της FIODSαπό την χώρα μας στις 28-30 Απριλίου 2012
24) Προτάσεις αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης.
 
Υπενθυμίζουμε πως κάθε Σύλλογος έχει δικαίωμα να στείλει αριθμό αντιπροσώπων που προσδιορίζεται από το Άρθρο 8 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την προσφορά Αίματος του Συλλόγου την τελευταία τριετία, που ορίζεται:
α)Μέχρι 1000 μονάδες αίματος εκλέγει δύο (2) τακτικούς και δύο (2) αναπληρωματικούς αντιπροσώπους,
β)Από 1001 έως 2000 μονάδες εκλέγει τρεις (3) τακτικούς και τρεις (3) αναπληρωματικούς αντιπροσώπους και
γ)Από 2001 μονάδες και άνω, εκλέγει τέσσερις (4) τακτικούς και τέσσερις (4) αναπληρωματικούς αντιπροσώπους.
Η προσφορά σε Αίμα αποδεικνύεται με βεβαίωση από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου που συνεργάζεστε και που θα φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, υπογραφή και σφραγίδα του Διευθυντή της Υπηρεσίας.
Για να λάβει μέρος στην Γενική Συνέλευση κάθε Μέλος – Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών πρέπει να είναι ταμειακώς εντάξει και να υποβάλλει στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας το επίσημο Πρακτικό ή απόσπασμα απόφασης για την εκλογή των αντιπροσώπων μαζί με την βεβαίωση της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας, όπως ορίζει το Άρθρο 8/παρ. 3.
Οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων - Φορέων Μελών θα πρέπει να είναι Εθελοντές Αιμοδότες, είτε ενεργοί είτε ανενεργοί  για λόγους υγείας (μέχρι 65 ετών). Η ιδιότητα αυτή θα αποδεικνύεται είτε με την επίδειξη της κάρτας του Εθελοντή Αιμοδότη είτε με βεβαίωση από το νοσοκομείο που διενεργεί την αιμοληψία (Άρθρο 8, παρ. 6).
    Το κόστος συμμετοχής είναι στα 100 €/Σύνεδρο, Συνοδό και Παρατηρητή (συμπεριλαμβανομένων εξόδων διαμονής, γευμάτων και φακέλου σε δίκλινα δωμάτια).
    Το κόστος συμμετοχής για όσους δεν διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο είναι 60 €
 
 
ΥΓ1. Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη 27-28 Μαΐου 2011 και στην συνέχεια θα ακολουθήσει η Γενική μας Συνέλευση.
ΥΓ2. Η διαμονή των συνέδρων θα γίνει στο ξενοδοχείο CapsisHotel, Μοναστηρίου 18, Θεσσαλονίκη, σε δίκλινα δωμάτια
ΥΓ3. Οι εργασίες της πρώτης ημέρας, η επίσημη Τελετή Έναρξης καθώς και το Επίσημο Δείπνο θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο CapsisHotel.
         Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου καθώς και της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθούν σε συνεδριακή αίθουσα εντός της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
ΥΓ4. Οι δηλώσεις συμμετοχής, οι καταθέσεις των χρημάτων και οι βεβαιώσεις της προσφοράς αίματος θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 30 Απριλίου 2011(λόγω έλλειψης δωματίων).
 
Φέτος ο κεντρικός στόχος του Συνεδρίου μας ακούει στο όνομα «Ελλάδα – Αυτάρκης σε αίμα».
 
Σας περιμένουμε όλους.
 
Με εκτίμηση,
 
 
 
 
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
 
 
 
Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας
 
 
Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                        Στυλιανός Αθ. Νικόπουλος