Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ 4 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ...

 Στον ΤΥΠΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 07.04.13 η Μαρία-Νίκη Γεωργαντά σε ένα πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο άρθρο της μας ενημερώνει για το θέμα που ταλαιπωρεί τους τελευταίους μήνες τον χώρο της Αιμοδοσίας στη χώρα μας . Φιλοξενεί επίσης συνέντευξη του Προέδρου του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΑ Χρήστου Ε. Πρωτόπαπα που εκφράζει για πολλοστή φορά τις ανησυχίες του πάνω σ' αυτό το ζήτημα ..  

( Οι σελίδες μεγαλώνουν με διπλό "κλικ" απάνω τους )



( Οι σελίδες μεγαλώνουν με διπλό "κλικ" απάνω τους )

" ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ " ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΗ ΣΠΛΗΝΑ ( Άρθρο της Μυρτώς Μπούτση στην "Δημοκρατία' 01.04.13 )


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Nέων Eθελοντών Αιμοδοτών στην πόλη των Χανίων, το τριήμερο 22-24 Μαρτίου 2013.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Πρ. 17/Χανιά 29.03.13

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών στην πόλη των Χανίων, το τριήμερο 22-24 Μαρτίου 2013.
Την διοργάνωση του συνεδρίου ανέλαβε ο Σ.Ε.Α. Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» σε συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Ε.Α. και την Π.Ε.Ν.Ε.Α.. Οι συμμετοχές των μελών των συλλόγων ξεπέρασαν τις 100. Οι σύνεδροι παρακολούθησαν τις εργασίες και εργάστηκαν σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τους στόχους της Π.Ε.Ν.Ε.Α., με σκοπό να ενδυναμώσουν τις δράσεις της και να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι νέοι στην Εθελοντική Αιμοδοσία.
Επίσης παρακολούθησαν ομιλίες σχετικά με τη Δωρεά ιστών και Οργάνων σώματος, τη συνεργασία με τα μέσα ενημέρωσης, την ψυχική υγεία στον εθελοντισμό, τις αιτίες που αδυνατεί να αιμοδοτήσει κάποιος, καθώς και τα ποσοστά αναγκών  σε μονάδες αίματος.
Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Κρήτης είναι οι μαντινάδες της και η μουσική της, γεγονός που ώθησε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ομιλία για τη σχέση της τέχνης και της εθελοντικής αιμοδοσίας. Ολόκληρη η θεματολογία είχε αποφασιστεί από νέους και ήταν βασισμένη σε βιωματικές εμπειρίες ως προς τις ανάγκες συνέχισης του έργου τους.
Πριν την αναχώρηση από τα Χανιά, οι σύνεδροι συμμετείχαν σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Σε μια συμβολική κίνηση, οι νέοι εθελοντές αιμοδότες σχημάτισαν με τριαντάφυλλα στο έδαφος  τον αριθμό 100 και στη συνέχεια ενώθηκαν με τους κρητικούς χορευτές που παρευρίσκονταν για χορό.
Όλοι δώσαμε υπόσχεση να συνεργαστούμε πάνω σε κοινές δράσεις κι ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά ώστε να ανταλλάξουμε και πάλι τις εμπειρίες, όπως και τις ιδέες μας. Όραμά μας παραμένει, η χώρα  να γίνει αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.



Για τη Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γραμματέας


Μπονάτσος Κωνσταντίνος                                                      Τόλιος Γιάννης