Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

" Ελεύθερος Τύπος ", 21.06.12 : Η αντίδραση της Π.Ο.Σ.Ε.Α. στις φαιδρότητες του Υ.Υ.Κ.Α. στο άρθρο της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη και στη συνέντευξη που της παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας .

" Το Υπουργείο να δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα που να δείχνουν ότι δεν υπάρχει έλλειψη ασκών αίματος ".

Το είδαμε και αυτό: Η απάντηση του υπουργείου Υγείας στα ρεπορτάζ που καταδεικνύουν την κατάρρευση του ΕΣΥ, είναι τα ψεύδη, εξ ου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αιμοδοτών, Χ. Πρωτόπαπας τους προκαλεί να δώσουν στην δημοσιότητα «έγγραφα των διευθυντών αιμοδοσίας που να βεβαιώνουν ότι έχουν επάρκεια ασκών αίματος για την καλοκαιρινή περίοδο»! Ο δε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, Δ. Βαρνάβας πληροφορούμενος την αντίδραση του υπουργείου σχολίασε στον ΕΤ ότι «θα πρέπει να διαθέτει κανείς μεγάλες δόσεις θράσους ώστε να ισχυριστεί επάρκεια υλικών στα νοσοκομεία»!
Μετά το χθεσινό δημοσίευμα του ΕΤ για ελλείψεις σε ασκούς αίματος που κατήγγειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, Χ. Πρωτόπαπας, και την διάψευση που έστειλε χθες το υπουργείο Υγείας (και οι εναπομείναντες σε αυτό συνεργάτες του κ. Λοβέρδου) αναφέροντας ότι «υπάρχει επάρκεια τόσο σε ασκούς συλλογής αίματος όσο και σε λοιπά υγειονομικά υλικά», ο ΕΤ συνέχισε το ρεπορτάζ σε άλλα νοσοκομεία και διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις σε ουκ ολίγα: Έτσι, προβλήματα με υλικά αντιμετωπίζουν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμονας», στο Πανεπιστημιακό «Αττικό», στο Γ.Ν. Σπάρτης, στο Γ.Ν. Χίου, στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας και στο Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης αλλά και στο Γ.Ν. Ρόδου για το οποίο σήμερα κάνουμε μία ακόμα αποκάλυψη φέρνοντας στην δημοσιότητα αναφορά του προϊστάμενου των προμηθειών που δηλώνει σε δραματικούς τόνους ότι το νοσοκομείο δε μπορεί να τα βγάλει πέρα...
Ο κ. Πρωτόπαπας, από την πλευρά του, φανερά σοκαρισμένος από την αντίδραση του υπουργείου Υγείας, δήλωσε στον ΕΤ: «Ως παλαιότερο μέλος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, που δεν διορίζομαι από καμία κυβέρνηση αλλά εκλέγομαι από τους εθελοντές αιμοδότες της Ελλάδος αλλά και ο ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η χώρα περνάει την τραγικότερη στην ιστορία της αιμοδοσίας περίοδο. Όχι μόνο λείπουν ασκοί από όλες τις υπηρεσίες αιμοδοσίας αλλά δεν επαρκούν ούτε για 15 μέρες. Και το τραγικότερο είναι ότι λείπουν και τα αντιδραστήρια και τα φίλτρα αίματος τα οποία –σημειωτέον- πολλές υπηρεσίες πλένουν και ξαναχρησιμοποιούν, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει…». Και ο κ. Πρωτόπαπας περνάει στην αντεπίθεση δηλώνοντας: «Προκαλώ το υπουργείο Υγείας να δημοσιεύσει έγγραφα των διευθυντών αιμοδοσίας της χώρας που να βεβαιώνουν ότι έχουν επάρκεια ασκών αίματος για την τρέχουσα, καλοκαιρινή περίοδο. Έστω για δύο μήνες! Όποιος αποκαλύπτει την αλήθεια, βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος. Ενώ όποιος την αποκρύπτει, τινάζει τα θεμέλια της αιμοδοσίας στη χώρα! Μόνη μας ελπίδα είναι ότι πλέον ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας και θα τον ενημερώσουμε σύντομα επισήμως για την τραγική κατάσταση…».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δ. Βαρνάβας, όταν ενημερώθηκε για την διάψευση του δημοσιεύματός μας σχολίασε: «Πέρσι, όταν κάναμε λόγο για ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία, οι κ.κ. Α. Λοβέρδος (τ. υπουργός Υγείας) και Α. Μουσιώνης (διοικητής υγειονομικών περιφερειών) μας κατήγγειλαν ως… δολιοφθορείς. Μέχρι που δημοσιεύσαμε φωτογραφίες από άδειες αποθήκες υλικού και το «δίδυμο» αναγκάστηκε να σιωπήσει. Τώρα, μετά τις εικόνες εξαθλίωσης νοσοκομείων που εμφανίζονται στα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, θα πρέπει να διαθέτει κανείς μεγάλες δόσεις θράσους ώστε να ισχυριστεί επάρκεια υλικών στα νοσοκομεία. Τέτοιες δόσεις θράσους μόνον πρώην στενοί συνεργάτες του Α. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας διαθέτουν, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τη χτεσινή ανακοίνωση –διάψευση δημοσιεύματος που εξέδωσε το γραφείο τύπου».
 
Ειδικά για το πολύπαθο Γ.Ν. Ρόδου -στο οποίο προ μηνών είχε παραιτηθεί ακόμα και ο διοικητής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμισή του-, η αναφορά του προϊστάμενου προμηθειών που φέρνουμε σήμερα στην δημοσιότητα, τα λέει όλα… «Οι σύριγγες είναι αυτή τη στιγμή σε μηδαμινές ποσότητες και είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα το Σαββατοκύριακο», αναφέρεται σε ένα σημείο ενώ σε ένα άλλο πληροφορείται ο διοικητής ότι «η εταιρεία εκτελεί παραγγελίες αντιδραστηρίων για την αιμοδοσία μόνο με αντικαταβολή». Η αναφορά κλείνει με το τραγικό συμπέρασμα ότι «δυστυχώς θεωρώ ότι πλέον το νοσοκομείο δε μπορεί να αντέξει άλλο σε αυτό το εμπάργκο των εταιριών και θα πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση για την άμεση πληρωμή τους».  

" ANT1 972 FM ", 20.06.12 : H ραδιοφωνική συνέντευξη του Χρ. Εμμ. Πρωτόπαπα , Προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Α. , στον Κώστα Λασκαράτο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΑΝΤ1 972 FM προβάλει τα προβλήματα της Αιμοδοσίας στη χώρα μας και προωθεί τις απόψεις της Ομοσπονδίας μας για τα τεκταινόμενα . Την φορά αυτή ο Πρόεδρος μας Χρήστος Εμμ. Πρωτόπαπας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Κώστα Λασκαράτου και μίλησε "έξω από τα δόντια" για όσα οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς αποκρύπτουν μη τολμώντας να παραδεχτούν ...                 
Ακούστε την ΕΔΩ