Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών



Η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών είναι μία εκδήλωση η οποία σχεδιάζεται σε κεντρικό επίπεδο από την ΠΟΣΕΑ , και στην οποία  προσχωρούν συμμετέχοντας με τη δικιά του  οργανωτική δομή ο κάθε ένας Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μέλος η μη Μέλος της ΠΟΣΕΑ , Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης , Πολιτικός Φορέας , Εργασιακός Φορέας ,  Ιδιώτης Εθελοντής Αιμοδότης κ.ά. , αρκεί να πιστεύει στις αρχές της Εθελοντικής Προσφοράς Αίματος και της Εθελοντικής Προσφοράς γενικότερα προς τον ανώνυμο πάσχοντα συνάνθρωπο .

Η Λαμπαδηδρομία σαν ιδέα γεννήθηκε και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2002 από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου « Οι Φίλοι Της Ζωής » το 2002 , με την ευκαιρία της τέλεσης στην έδρα του της 16ης Αμφικτιονίας . Σημειώσατε ότι σήμερα , στο 2012 , πραγματοποιούμε την 10η Λαμπαδηδρομία η οποία θα ολοκληρωθεί με την έναρξη της 25ης Αμφικτιονίας στο Καναλάκι της Πρέβεζας στο τέλος του μήνα .Η Λαμπαδηδρομία έχει καταστεί πλέον θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο πριν από την έναρξη της Αμφικτιονίας .Οι Λαμπαδηδρόμοι ξεκινούν με την ιερή Φλόγα της Αγάπης από την πόλη που διοργανώθηκε η προηγούμενη Αμφικτιονία και την οδηγούν – τιμής ένεκεν – στο Ξυλόκαστρο απ’ ‘οπου παραλαμβάνεται από άλλους συμμετέχοντες . Αφού διασχίσει όλη την στεριανή και νησιωτική Ελλάδα , καταλήγει στην πόλη της οποίας ο Σύλλογος η Αιμοδοτικός Φορέας έχει αναλάβει την τέλεση της επόμενης Αμφικτιονίας .

Φέτος για πρώτη φορά η ΠΟΣΕΑ στέλνει  τη Φλόγα μας και στη γειτονική Αλβανία , σε συνεννόηση με την εκεί Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών , ενώ στα απώτερα σχέδια περιλαμβάνεται η «εξαγωγή» του θεσμού σε όλες τις γείτονες χώρες και σε όλη την Ευρώπη αργότερα.

Στόχος του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και τις Αρχές στην ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και να τονίσει την προσφορά των Εθελοντών Αιμοδοτών ως κοινωνικής ομάδας στην οποίαν πρέπει να εντασσόμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι .

Σε πείσμα των καιρών και με κέντρο τον άνθρωπο συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να προσφέρουμε ελπίδα στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας .