Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

H συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστου Εμμ. Πρωτόπαπα στον " ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ " στις 23 Απριλίου 2012



« ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ »                                 Δευτέρα , 23/04/2012

«Δώστε στη ζωή μια ευκαιρία»


Με κεντρικό σύνθημα «Δώστε στη ζωή μια ευκαιρία», η χώρα μας θα φιλοξενήσει το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο - Γενική Συνέλευση των Οργανισμών Εθελοντικής Αιμοδοσίας FIODS, από τις 27 έως 30 Απριλίου, στους Δήμους Κορινθίων, Σικυωνίων και Νεμέας, με την οργανωτική φροντίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).
Το Συνέδριο διοργανώνεται στη χώρα μας κατόπιν ομόφωνης απόφασης των 42 χωρών που συμμετέχουν σ’ αυτό, καθώς με αυτόν τον τρόπο θέλουν να τιμήσουν και να αναγνωρίσουν το τεράστιο έργο των Ελλήνων εθελοντών!
Ενώ στις ευρωπαϊκές χώρες το εκάστοτε υπουργείο Υγείας επιχορηγεί τις ομοσπονδίες για την ενημέρωση, συλλογή και διάθεση του αίματος, στη χώρα μας συμβαίνει εντελώς το αντίθετο. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών έχει αναλάβει, χωρίς καμία κρατική ενίσχυση, τη μέριμνα για την εθελοντική αιμοδοσία.
«Ο μεγάλος αγώνας των Ελλήνων εθελοντών εκτιμάται από όλες τις χώρες και έχουμε κερδίσει το σεβασμό γιατί δρούμε εντελώς εθελοντικά και πολλές φορές βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας», εξηγεί στον «Α.Τ.» ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ Χρήστος Πρωτόπαπας. Το αξιοσημείωτο είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, πως παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Ομοσπονδίας για χάραξη από κοινού ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού, δεν υπάρχει ανταπόκριση από το αρμόδιο υπουργείο.
Η Ομοσπονδία αποτελείται από 101 συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών με περισσότερα από 100.000 μέλη. Οι συνολικές ανάγκες της χώρας μας σε αίμα είναι 630.000 μονάδες οι οποίες καλύπτονται από ‘Ελληνες εθελοντές και από το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον .’Ομως, γίνεται και εισαγωγή 30.000 φιαλών από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ!
Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα παρουσιαστεί η παγκόσμια εμπειρία από την προσπάθεια προώθησης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, αλλά και όλες οι επιστημονικές εξελίξεις που άπτονται του κινήματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.



Μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη και 
ΕΔΩ