Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Την έναρξη του τετραήμερου 21ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Εθελοντών Αιμοδοτών (F.I.O.D.S.) κήρυξε ο Δήμαρχος Κορινθίων στις 27 Απριλίου 2012


( Πηγή: ΑΠΕ 27/04/12-16:57 )


Πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου 2012 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου η έναρξη του 21ου Παγκόσμιου Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης των Εθελοντών Αιμοδοτών (F.I.O.D.S.) , το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 30/4.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός υποδέχθηκε τους Συνέδρους και , κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου , ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ( Π.Ο.Σ.Ε.Α.) Χρήστο Εμμ. Πρωτόπαπα για την προσφορά και τους αγώνες του , καθώς και τους Συνέδρους για την παρουσία τους ,  αφού η επιλογή της Κορινθίας ως χώρου διεξαγωγής του Συνεδρίου , πέραν της μεγάλης ιστορικής κληρονομιάς , οφείλεται και στον μεγάλο αριθμό, Πανελληνίως , των Κορινθίων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Ο κ. Πνευματικός τόνισε ότι πολλά μέλη που απαρτίζουν την Διεθνή «κοινότητα» των Εθελοντών προέρχονται και από τα κράτη της λεκάνης της Μεσογείου, όπου έδρασε ο απόστολος των Εθνών Παύλος , σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως « ο Παύλος δίδαξε την αγάπη που εσείς καθημερινά προάγετε με τη σημαντική συμβολή σας στην Εθελοντική Αιμοδοσία ».

Επιπλέον αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από όλους για να προωθηθεί ο θεσμός της Εθελοντικής Αιμοδοσίας διεθνώς , καθώς τα περιθώρια είναι ακόμη αρκετά μεγάλα.