Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Σημαντική συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Α. με τον Υ.Υ.Κ.Α. κ. Άδωνη Σ. Γεωργιάδη και υψηλόβαθμους επιτελείς του .




Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013 συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κύριο Άδωνη Σπυρίδωνα Γεωργιάδη.

Ενημερώσαμε τον Υπουργό Υγείας και του καταθέσαμε υπόμνημα για πολλά θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία (Π.Ο.Σ.Ε.Α) και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων και ζητήματα που αφορούν το σύστημα αιμοδοσίας.

Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εργοστάσιο κλασματοποίησης του πλάσματος, το οποίο κόστισε για την ολοκλήρωσή του 14.000.000,00 ευρώ και παραμένει κλειστό. Επίσης για τους 40 και πλέον τόνους Πλάσματος του Αίματος το οποίο παραμένει αναξιοποίητο στο εξωτερικό και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Η αντίδρασή του ήταν άμεση και συγκάλεσε την επομένη μέρα 21 Αυγούστου 2013 σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, με παρόντες τον Υφυπουργό Υγείας αρμόδιο για θέματα αιμοδοσίας κύριο Αντώνη Μπέζα, την Υφυπουργό Υγείας κυρία Ζέτα Μακρή, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κύριο Πελοπίδα Καλλίρη, την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κυρία Χριστίνα Παπανικολάου, την Διευθύντρια Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας κυρία Βασιλική Φακουκάκη, τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κύριο Λεωνίδα Ανωμερίτη καθώς και τον Επιστημονικό Διευθυντή του Ε.ΚΕ.Α κύριο Κωνσταντίνο Σταμούλη. Στην σύσκεψη παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών κύριος Χρήστος Πρωτόπαπας και η Αντιπρόεδρος κυρία Δέσποινα Ροδουσάκη.

Αφού ενημερώθηκε ο Υπουργός έδωσε σαφείς εντολές και ανέθεσε συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Ζήτησε να εξεταστούν λεπτομερώς όλα τα ανωτέρω ζητήματα και να ενημερωθεί άμεσα για τα αποτελέσματα. Οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή την αποφασιστικότητα του Υπουργού Υγείας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρονίζοντα προβλήματα των οποίων το τεράστιο κόστος επωμίζεται το ελληνικό κράτος και οι πολίτες του. Είμαστε βέβαιοι πως θα έχουμε αποτελέσματα και πιστεύουμε πως η δωρεά του πολυτιμότερου αγαθού που προσφέρει ο Εθελοντής Αιμοδότης, θα αξιοποιείται προς όφελος αυτών που έχουν ανάγκη το αίμα και τα παράγωγά του, μέσω των οποίων απορρέουν ευεργετικές συνέπειες για τον Ελληνικό Λαό.