Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

"...Οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης της Αιμοδοσίας στη χώρα μας ... "

Συνέντευξη έδωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Χρήστος Εμμ. Πρωτόπαπας στον 102 FM ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΤ3 Θεσσαλονίκης που μεταδόθηκε , μαζί με άλλα στοιχεία που συγκέντρωσε η δημοσιογράφος κ. Μαρίνα Πελτέκη , από την καθημερινή ειδησεογραφική εκπομπή 14.00-15.00 " Ο Κόσμος των Ειδήσεων " που επιμελείται και παρουσιάζει η κ. Γκέλη Παπαθανασίου . 
Μίλησε για τις ζημιές που έχουν ήδη γίνει και που δεν επανορθώνονται , για την επικείμενη επιβάρυνση της κατάστασης απο την επερχόμενη επανεμφάνιση του ''Ιού του Δυτικού Νείλου'', για την αδυναμία παρέμβασης της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας , για τα θύματα που από τύχη μόνο δεν έχουμε κλάψει ακόμα ...  


Μπορείτε να ακούσετε  τη συνέντευξη και ΕΔΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ 14η ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14 Ιουνίου, Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Αιμοδότη

     Στις 14 Ιουνίου 2012, σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Αιμοδότη, με διάφορες εκδηλώσεις, για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη σχετικά με την ανάγκη για ασφαλές αίμα και παράγωγά του, αλλά και για να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τους εθελοντές και μη αμειβόμενους αιμοδότες για το δώρο ζωής που προσφέρουν με το αίμα τους.
     Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη προς τιμήν του γερμανού γιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε με το Νόμπελ Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.
     Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2012 είναι: «Κάθε εθελοντής αιμοδότης είναι ένας ήρωας». Το μήνυμα αυτό εστιάζει στην ιδέα ότι καθένας από μας μπορεί να γίνει ήρωας δίνοντας αίμα, αναγνωρίζει όλους τους αθόρυβους και αφανείς ήρωες που με την ανιδιοτελή, εθελοντική προσφορά του αίματός τους, καθημερινά σώζουν ζωές και παροτρύνει σθεναρά όλο και περισσότερους ανθρώπους  παγκοσμίως να προσφέρουν αίμα εθελοντικά και τακτικά.    
     Η μετάγγιση αίματος βοηθάει στη διάσωση εκατομμυρίων ζωών, στην παράταση και στην ποιότητα της ζωής των ασθενών που πάσχουν από διάφορες ασθένειες και οι υπηρεσίες αίματος αντιμετωπίζουν την πρόκληση να υπάρχει αρκετό παρεχόμενο αίμα ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν την ποιότητά του και την ασφάλεια.
     Σήμερα, μεταξύ των χωρών που είναι μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Fiods),   62 χώρες βασίζονται εξ ολοκλήρου στο εθελοντικά προσφερόμενο αίμα ενώ άλλες 40 χώρες ακόμα εξαρτώνται από δότες αντικατάστασης ή ακόμα και από αμειβόμενους δότες. Στόχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Fiods), είναι να γίνουν έως το 2020 όλες αυτές οι χώρες αυτάρκεις σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Οι στόχοι που μπαίνουν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι:
Ø  Να ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση των εθελοντών αιμοδοτών, ώστε να συνεχίσουν να αιμοδοτούν σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Ø  Να ευαισθητοποιηθούν αυτοί που έχουν καλή υγεία αλλά δε δίνουν αίμα, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.
Ø  Να ενθαρρυνθεί το προσωπικό των υπηρεσιών αίματος ώστε να αναγνωρίζει στους εθελοντές αιμοδότες την «ηρωική» τους πράξη κάθε φορά που προσφέρουν αίμα.
Ø  Να πειστεί η Πολιτεία να δείξει έμπρακτα την εκτίμησή της στους εθελοντές αιμοδότες και να θεσμοθετήσει τις απαραίτητες παροχές στους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών ώστε να μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα για να πετύχουν το στόχο που δεν είναι άλλος από τη αυτάρκεια της χώρας σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και παράγωγά του.
     Τα θέμα του 2012 συνδέεται ακόμα με όλων των ειδών τους καθημερινούς ήρωες όπως είναι οι εθελοντές πυροσβέστες, οι διασώστες, οι πρόσκοποι, οι οδηγοί και όλοι οι πρωταθλητές στον αγώνα για την κοινωνική βελτίωση. Αυτό μπορεί να προωθήσει ευκαιρίες για ισχυρές συνεργασίες όλων των εθελοντικών οργανώσεων.
     Η χώρα που φιλοξενεί φέτος σε διεθνές επίπεδο τις κεντρικές εκδηλώσεις είναι η Νότια Κορέα και θα διεξαχθούν στη πόλη της Σεούλ. Ο στόχος είναι, μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, να ενισχυθούν οι προσπάθειες για διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας, που διεξάγουν  τα εθνικά κέντρα αιμοδοσιών, οι οργανώσεις εθελοντών αιμοδοτών καθώς και οποιεσδήποτε άλλες Μ.Κ.Ο.
     Η συμμετοχή και η υποστήριξή σας θα βοηθήσει τη μαζικότερη διάδοση της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2012 και του μηνύματός της, δίνοντας όλο και μεγαλύτερη αναγνώριση σε όλο τον κόσμο ότι η παροχή αίματος είναι μια ηρωική πράξη, ότι οι εθελοντές αιμοδότες, που προέρχονται απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα, όλες τις φυλές, θρησκείες και ηλικίες, βάζουν τις ανάγκες των συνανθρώπων τους πάνω από τις δικές τους.
     Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), οι σύλλογοι - μέλη της σ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και οι νέοι της, μέσω της Πανελλήνιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ε.Ν.Ε.Α.) και των τοπικών επιτροπών, συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια που διεξάγεται με την στήριξη του Π.Ο.Υ., της FIODS, της Διεθνούς Ομοσπονδίας  Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου και της Διεθνούς Εταιρείας Μετάγγισης Αίματος (ISBT).  
   
«Κάθε εθελοντής αιμοδότης είναι ένας ήρωας»


Η ΑΦΙΣΣΑ ΤΗΣ FIODS ΓΙΑ ΤΗΝ 14η ΙΟΥΝΙΟΥ 2012


Η ΑΦΙΣΣΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΕ Η ΠΕΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 14.06.12