Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Το τηλεοπτικό σποτ της " ΓΕΦΥΡΑΣ ΖΩΗΣ " για την 27η Αμφικτιονία .


Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το σποτάκι που ετοίμασε
 η " ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ " για την 27η Αμφικτιονία από









Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ 12ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ .



Ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΟΣΕΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης της 12ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας  Εθελοντών Αιμοδοτών, την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014 και ώρα 6 μ.μ. στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας.



Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Αιδ. Πρωτ. Βασίλειος Χαβάτζας, ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό και μετέφερε την ευχή του Μακαριότατου για καλή ευόδωση των προσπαθειών της Ομοσπονδίας μας, για μεγαλύτερη προσφορά αίματος από τους Έλληνες πολίτες. Ακολούθως τέλεσαν αγιασμό και ευλόγησαν τους Λαμπαδηδρόμους με τον Αιδ. Πρωτ. Πατέρα Γεώργιο Γαλεράκη από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου.



Στην συνέχεια οι σεβαστοί πατέρες πρόσφεραν το φως από την Ιερά Κανδήλα και η   πρώτη Λαμπαδηδρόμος Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Άρσης Βαρών κα Παπαγεωργίου Αλεξία, άναψε την δάδα και παρέδωσε την φλόγα στον πρώτο δικυκλιστή της Λέσχης Harley Davidson. Αμέσως ξεκίνησε το μεγάλο της ταξίδι, συνοδευόμενη από 25 μοτοσικλετιστές της Harley Davidson καθώς και δικυκλιστές οδικής βοήθειας της INTERAMERICAN, του ΕΚΑΒ και της Ελληνικής Αστυνομίας, με προορισμό το Ξυλόκαστρο Κορινθίας.  Εκεί πραγματοποιηθηκε σειρά εκδηλώσεων, αφού ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, ήταν ο Σύλλογος που συνέλαβε και υλοποίησε για πρώτη φορά την ιδέα της Λαμπαδηδρομίας το 2002.



Στην τελετή μήνυμα απέστειλε η Υφυπουργός Υγείας κα Κατερίνα Παπακώστα σημειώνοντας ότι «η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια δράση που αναλαμβάνεται με ελεύθερη βούληση, χωρίς να αποσκοπεί σε οικονομικά ή άλλα οφέλη. Είναι απόρροια προσωπικής δέσμευσης του ατόμου, ένα ισχυρό εργαλείο που επιφέρει θετικές κοινωνικές αλλαγές ενώ παράλληλα αποτελεί ένα μέσο συμφιλίωσης διχασμένων κοινωνιών». 



Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Χρήστος Πρωτόπαπας ευχόμενος η φλόγα να φωτίζει τα σκαλοπάτια που θα οδηγήσουν την χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε Εθελοντικά Προσφερόμενο Αίμα, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νίκας, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Σταύρος Πεντέας , ο εκπρόσωπος του Αλβανικού Οργανισμού κ. Rrozar Shiroka,   ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οργανισμών Εθελοντικής Αιμοδοσίας κ. Νικόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων κ. Παπαναστασίου, ο εκπρόσωπος της INTERAMERICAN κ. Βαλαής, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Θαλασσαιμικών κ. Λαγώνης, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Μοτοσικλετών Harley Davidson κ. Αλέξανδρος Πίνος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Ιλιού, κ. Αυγουλάς, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Προστασίας των Ελλήνων Αιμορροφιλικών κα Πιτταδάκη, ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς κ. Ζότος και  ο εκπρόσωπος της Ολυμπίας Οδού κ. Καραδήμας και η εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κα Ευγενία Βλάχου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν και στηρίζουν αυτή την δράση με την συμμετοχή τους, όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες,  τους εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων που συμμετέχουν στην σημαντική αυτή δράση, όσους συμβάλουν ώστε το μήνυμά για προσφορά εθελοντικού αίματος να φτάσει παντού.
Επίσης ευχαριστούμε για την χορηγία τους και την υποστήριξή τους την Βουλή των Ελλήνων, την Ελληνική Αστυνομία, το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, τον Δήμο Αθηναίων, τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, την Ολυμπία Οδό, την INTERAMERICAN, την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμικών, την Πανελλήνια Εταιρία Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΕΠΠΑΜΑ), την Ελληνική Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας
Harley Davidson, τους εκπροσώπους του Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ., τα Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης, την εταιρεία Αμοιρίδης-Σαββίδης Α.Ε. που παρευρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν, την Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Αθηναίων, την Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ) για την τηλεοπτική κάλυψη της Τελετής Έναρξης καθώς και όλα τα τηλεοπτικά ραδιοφωνικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης που προβάλλουν την 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον Χρυσό Χορηγό μας την ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία αγκάλιασε και φέτος την κορυφαία εκδήλωση, της προσπάθειας ενεργοποίησης του Ελληνικού κοινού στο ευαίσθητο θέμα της Δωρεάς Αίματος και με τη στήριξη της κάνει ένα πολύτιμο δώρο ζωής για αναρίθμητους συμπολίτες μας. Εξάλλου, έχει έμπρακτα αποδείξει ότι ξέρει να στέκεται δίπλα στους συμπολίτες μας και στην Ελληνική κοινωνία, με ένα πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εστιάζει στις πραγματικές ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας και κρατά τη δάδα της αιμοδοσίας αναμμένη.

Μπορείτε να κατεβάσετε 
- Την ομιλία του κ. Προέδρου της ΠΟΣΕΑ από ΕΔΩ
- Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ομοσπονδίας από ΕΔΩ