Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΕΑ : Για τη νέα συνάντηση της 30ης Ιουλίου με την κ. Υφυπουργό Υγείας της ΠΟΣΕΑ , του ΕΚΕΑ , και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου



Στις 30 Ιουλίου 2014 και ημέρα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Υγείας και αρμόδιας για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) κας Κατερίνας Παπακώστα.

Στην σύσκεψη είχαν προσκληθεί ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) κ. Λεωνίδας Ανωμερίτης, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ε.ΚΕ.Α,  αιματολόγος κ. Κωνσταντίνος Σταμούλης, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας κα  Αθηνά Κύρλεση, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας κ. Βασίλης Τσιτομενέας, και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με το εργοστάσιο κλασματοποιήσης του πλάσματος που βρίσκεται στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και θέματα τα οποία σχετίζονται με την αξιοποίηση του πλάσματος του αίματος.

Στην σύσκεψη προγραμματίστηκε επίσης επίσκεψη της Υφυπουργού κας Κατερίνας Παπακώστα την Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014 με τους ανωτέρω αναφερόμενους και άλλους εξειδικευμένους επιστήμονες στον χώρο του εργοστασίου κλασματοποίησης του πλάσματος, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, καθώς και από την Υφυπουργό κα Κατερίνα Παπακώστα για το ενδιαφέρον που επέδειξαν στα ζητήματα που τους θέσαμε.