Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η ολοκλήρωση της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στο ΕΚΕΑ στις 31.10.11

Η Φλόγα της 9ης Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών έφτασε την Δευτέρα 31/10/11, μετά από ένα μακρύ και συμβολικό ταξίδι στο σπίτι της, στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Εκεί που φυλάσσεται το Αίμα, το οποίο προορίζεται να δώσει συνέχεια και ελπίδα ύπαρξης στους ανθρώπους που θα το χρειαστούν.
Την Φλόγα της Λαμπαδηδρομίας άναψε για πρώτη φορά πριν από εννέα χρόνια ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου.
Στην συνέχεια θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας το 2007, αφού όμως πρώτα αγκαλιάστηκε από τους απλούς ανθρώπους, που με αγάπη προστάτεψαν αυτή την περιφερόμενη σπίθα της προσφοράς για να μην σβήσει.
Φέτος ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου από τα Σέρβια της Κοζάνης.
Χιλιάδες χέρια την κράτησαν. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, υγιείς, νέοι, ασθενείς, ηλικιωμένοι, παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα κάθε τάξης, θρησκεύματος και εθνικότητας, την ταξίδεψαν σ΄ αυτή την γιορτή ισότιμα, την πήγανε σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.
Όταν έφτασε στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας το βωμό άναψαν εκπρόσωποι της Διοίκησης του Δ.Σ. του ΕΚΕΑ κ. Δαδιώτης, κ. Κατέβας και κα. Φουντουλάκη, οι οποίοι παρέλαβαν τη Φλόγα από Λαμπαδηδρόμο εκπρόσωπο του Συλλόγου των κατοίκων του Ολυμπιακού χωριού.
Η τελετή ξεκίνησε μουσικά με τη φιλαρμονική του Δήμου Παλλήνης, με μαέστρο τον κ. Μπάκο.
Στη συνέχεια το μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΕΑ κ. Δαδιώτης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χρήστος Πρωτόπαπας,ο εντεταλμένος για θέματα της Λαμπαδηδρομίας κ. Χρήστος Δρούγγος και η Πρόεδρος του ΣΕΑ Σερβίων κα. Χήρα Όλγα
Δείτε ΕΔΩ το Α' Μέρος της τελετής λήξης
Δείτε ΕΔΩ το Β' Μέρος της τελετής λήξης